• Dežurni telefon: 041 646 473

Vodokomunalni sistemi d.o.o.

Obvestilo uporabnikom pitne vode v občini Velike Lašče

Pitna voda iz javnega vodovodnega sistema je tudi v času epidemije korona virusa SARSCoV-2 zdravstveno ustrezna in varna za pitje ter umivanje, prav tako pa se virus ne prenaša s pitno vodo.

V podjetju izvajamo preventivne ukrepe pred širjenjem korona virusa, omejujemo gibanje na vodovodnih objektih, ter opravljamo samo nujna vzdrževalna dela na cevovodih in objektih s strani zdravih zaposlenih. Nadzor nad kakovostjo pitne vode poteka z vzorčenjem preko NLZOH.

Popisovanje vodomerov v času epidemije SARS-CoV-2

V skladu z veljavnimi Odloki o dobavi pitne vode, moramo vodomere za individualne uporabnike popisovati najmanj enkrat letno, za pravne osebe pa mesečno.

Popis vodomerov navadno poteka v mesecu aprilu.

V vaseh Gradež nad 100, Laporje, Poznikovo, Kijane, Stritarjeva ulica, Cereja, Velika Slevica in Karlovica popis vodomerov izvajamo preko daljinskega odčitavanja, ki ga lahko izvedemo tudi v času epidemije korona virusa, saj dostop do vodomernega jaška ni potreben.

Ostale uporabnike pitne vode v času epidemije korona virusa SARS-COV-2 naprošamo, da nam do konca meseca parila sporočite stanje vodomera, v kolikor je to mogoče na:

  • telefonsko številko: 01 788 92 19, vsak dan od 8. do 12. ure,
  • e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,
  • preko spletnega obrazca.

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje ter sodelovanje. Ostanite zdravi!

Preberite tudi: Pravilno odčitavanje stanja vodomera.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.