• Dežurni telefon: 041 646 473

Vodokomunalni sistemi d.o.o.

Načini in roki obveščanja uporabnikov na javnem vodovodu v OBČINI VELIKE LAŠČE

Uporabnike vseh sistemov za oskrbo s pitno vodo v upravljanju Vodokomunalnih sistemov d.o.o.  seznanjamo z načini in roki obveščanja glede skladnosti (oziroma neskladnosti) pitne vode, ki so določeni s Pravilnikom o pitni vodi (Ur. l. RS, št. 19/04 s spremembami – 9., 21., 22., 31. in 34. člen)

 

VKS Belaj | Obveščanje

  1. Osebno: kratek dopis, ki se izroči uporabnikom hkrati s položnico ali neposredno v nabiralnik. V primeru enostanovanjskih objektov zadostuje samo osebni način obveščanja. Za manjšanje vodovodne sisteme, ki imajo manj kot 100 odjemnih mest in so v našem upravljanju, se zaradi geografskih značilnosti posameznih sistemov namesto obveščanja preko radia, uporablja način obveščanja z dopisom posameznim uporabnikom.
  2. Če se ukrep omejitve ali prepovedi uporabe pitne vode izvaja več kot dva tedna, se lahko dnevno radijsko obveščanje po dveh tednih nadomesti s tedenskim obveščanjem. Uporabnike se obvesti tudi o prenehanju omejitev ali prepovedi uporabe pitne vode, izvajanja ukrepov oziroma dovoljenjem odstopanju.
  3. E-obvestila: Uporabniki se po želji vključijo na  tak način obveščanja  prek spletne strani vks-belaj.si

E-obvestila

S prijavo na e-OBVESTILA boste  preko SMS-sporočila v najkrajšem možnem času obveščeni o morebitnih motnjah pri oskrbi s pitno vodo. Za prijavo, izpolnite  obrazec na naši spletni strani www.vks-belaj.si. Storitev je brezplačna.

Kaj storimo, če sumimo, da voda ni pitna?

VKS Belaj - Obveščanje

Za zagotavljanje skladnosti pitne vode na vsaki pipi vodovodnega omrežja je potrebno tudi sodelovanje uporabnikov, ki morajo redno vzdrževati svoje vodovodno omrežje. Inštitut za varovanje zdravja RS je pripravil priporočila lastnikom objektov za vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja, ki se nahajajo na njihovi spletni strani: http://www.jvz.si/

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na tel. 01- 7889 -219 ali 041-646-473, ter  na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.